Zeven jaar spoorloos in Laos

NPO Radio: 13 december 2019

(Klik op de link hierboven voor audio}

Komende zondag is het precies zeven jaar geleden dat daar in het Aziatische staatje Laos de activist Sombáth Somphòne spoorloos verdween. Sombáth verliet zijn land in de jaren zeventig, toen de communistische partij er de macht overnam, maar keerde er weer terug om aan de slag te gaan als maatschappelijk werker en zich in te zetten voor duurzaamheid. Blijkbaar heeft hij daarbij vijanden gemaakt. Sombáth werd voor het laatst gezien vlakbij een politiepost in de hoofdstad. Zuidoost-Azië correspondent Kris Janssens zocht zijn vrouw op, die al zeven jaar leeft tussen hoop en wanhoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.